Projekter

Langtidsprojektet

Hall of Femme

Hall of Femme-udstillingen er en hyldest til de uundværlige, kvindelige profiler, der aktivt arbejder for- eller på anden vis repræsenterer; den hidtidige fremgang i- og det fortsatte behov for feminisme og ligestilling, samt en informativ og oplysende platform, hvor beskueren inviteres til at øge sin bevidsthed og udfordres til selvrefleksion over egen rolle i samfundet.

Scroll ned for at se proces fra HoF-projektet.

De feministiske projekters paraply

Matriarkaden

Matriarkaden er paraplyen, der dækker over mine feministiske afløb i samskabelse med medkunstner Frederikke Have. Her kommer mine større livsformål om ligeværd i spil igennem kunsten, og det dækker over vores portrætprojekt Hall of Femme, podcasten Voilápyk, samt alle de gigs, events, underprojekter og -udstillinger, der kommer som udfald af vores feministiske fokus.

Læs mere her

HoF proces

Lot Winther feminist artist samtidskunst

Hall of Femme

Hvad?

Hall of Femme-udstillingen er en hyldest til de uundværlige, kvindelige profiler, der aktivt arbejder for- eller på anden vis repræsenterer; den hidtidige fremgang i- og det fortsatte behov for feminisme og ligestilling, samt en informativ og oplysende platform, hvor beskueren inviteres til at øge sin bevidsthed og udfordres til selvrefleksion over egen rolle i samfundet. Udstillingen er dermed ikke blot et visuelt spektakel, men et dybdegående videncenter/platform, der åbner dørene til en verden af inspirerende kvinder og deres vigtige arbejde. Gennem en revolutionær tilgang kaster Hall of Femme lys på de personlige oplevelser og udfordringer, der har drevet disse kvindelige profiler til at beskæftige sig med ligestillingskampen. Fra bøger og debatindlæg til forskning og artikler – de portrætterede profilers arbejde er en integreret del af udstillingen, og publikum inviteres til at opleve en forvandling, der ikke kun ændrer verdens "gang", men også øger og forstærker deres egen bevidsthed og refleksion over kampen for ligeværd.

Hvordan?

Udstillingen vil bestå af ca. 50 portrætter af (vel)kendte, danske kvinder, som har spillet afgørende roller i ligestillingshistorien (enten aktivt eller ubevidst) og som repræsenterer den kvindelige power og feminismens
fremgang. Disse kvinder ønsker vi at optage i Hall of Femme. Vores kunstneriske afsæt ligger i, hvordan kvinder selv ønsker at portrætteres. Selvom der er sket meget for kvinders rettigheder, særligt de sidste årtier, oplever vi til stadighed, at kvinder - og også kvinder med andre minoritetsidentiteter - ses igennem et yderst forældet og patriarkalsk perspektiv. Det vil vi gerne gøre op med - så i Hall of Femme bliver kvinder portrætteret af kvinder. Vi vil skabe portrætter, der ikke kun repræsenterer kvindens ydre, men også de idéer og oplevelser, hun har med i sit personlige og offentlige rum. Portrættet fortæller en historie – din og vores – og vi kombinerer derfor det skrevne ord med penselstrøg, for en helstøbt og autentisk portrættering.

Hvorfor?

Der er mange, der ikke ved, hvad der sker, når det kommer til feminisme i praksis, hvad der skal til og hvordan det ser ud. Hall of Femme-udstillingen skal vise, hvad der sker i den ligestillingshistorie, vi skriver nu, hvem der aktivt arbejder for den, og hvad, der har fået dem til det. Ydermere er det en opfordring til, at publikum lader fordommene falde, lader sig informere om de nuværende problematikker og stiller sig åbne for at bidrage til den kollektive bevægelse, der allerede er i gang. Vi mennesker har det med først at tage noget helt alvorligt, når det omringer os. Derfor arbejder vi på at arrangere udstillingen sådan, at malerierne og poesien får god plads på steder/institutioner, der kan være med til at løfte projektet til formålet.

Hvor?

Hall of Femme udstillingen forventes færdig i 2027. Indtil da udstiller vi dog løbende vores proces-værker, som udspringer sig af den kunstneriske udfoldelse og vores undersøgelse af stil, retorik mm., i forbindelse med projektet
Vi har udstillet på NorthSide 2024 og kan opleves igen til bl.a. kulturfestivalen, Plaza, i Århus til september og Generationskonferencen til oktober
Kontakt os via kontakt-boksen nedenfor, hvis du er interesseret i at høre mere 

Hvem?

Projektet skabes på tværs af kunstarter (billedkunst og poesi) og er et samarbejde mellem jeg selv og poet, Frederikke Have.
Du kan besøge Frederikkes hjemmeside her