Værdsætter du æstetikken?

Værdsætter du æstetikken?

Jeg kunne godt tænke mig at sætte gang i nogle tanker omkring, hvordan en dag ville se ud, hvis jeg overhovedet ikke brugte kunst eller æstetik. Hvis alt æstetisk forsvandt fra vores verden for én dag.

Den øvelse vil jeg faktisk gerne give dig.

Det rum, du sidder i lige nu, hvad er der af kunst? Og jeg tænker ikke kun på billeder på væggene, jeg tænker også på en særlig farve maling på væggene, fordi det for eksempel var en pæn farve. Det kan være en eller anden lille skulptur, det kan være en eller anden detalje i døren eller på dørhåndtaget. Det kan være noget på tøjet, du har på, der ikke er praktisk. Det kan være musik. Det kan være coveret på din telefon, det du har taget på i ansigtet. Alt der egentlig kun er der for æstetik. Prøv engang at lægge mærke til det.

Prøv så at lægge mærke til det, når du går ud i verden. Hvor megt kunst der er forskellige steder. Byområder der er udsmykket. Jeg sidder og kigger på et murmaleri ovre på den anden side af vejen. Musik, der bliver spillet på gaden. Streamingtjenester som du bruger. Hvor meget kunst der egentlig er. Og det er ikke fordi, at jeg vil være sådan “skam dig”-agtig, og pådutte dig at købe mere kunst, fordi jeg ved, det er svært. Altså vi tager jo også nogle priser, fordi det koster at lave kunst, og det koster at blive dygtig.

Kunne vi måske bare sætte tempoet lidt ned og mærke og værdsætte æstetikken - på de måder, det nu engang er muligt i vores respektive situationer? Det, tør jeg godt sige, vi er mange, der ville sætte pris på.

Back to blog