Solskinstanker

Solskinstanker

Det er noget tid siden, jeg har mærket denne slags ro. Hvis jeg har. Min base blomstrer helt bogstaveligt med planteliv på altanen og venner og familie, der nu har absolut vished om, at jeg er her sådan for good. Også når en rejse eller et nyt eventyr lokker. Der er et returpunkt, en base, og det er nyt. Der er mange mulige hylder at lande på i livet som en millennial/gen Z hybrid, og det er ikke kun hos mig, det har skabt forvirring. Mange i min omgangskreds, der er jævnaldrende, har ligesom jeg selv skullet finde deres potentielle hylder ad omveje i en verden i konstant forandring. Jeg har længe følt, at jeg ikke passede helt ind, men måske det er mere generationelt end individuelt. Vi er blevet opdraget og forberedt til en verden, som vores forældres, men den findes ikke mere. Den har været i forandring længe.

Måske er det derfor ikke så mærkeligt, at det tager os lidt tid og indsigter og smukke fejl at blive klogere, mens den nye verden tager tydeligere form. Hvad er det så, vi gerne vil? Hvad er det så, der gør os glade og fuldendte på en måde, der også smitter af omkring os?

Mit tilbagevendende svar for mig selv bliver kunsten. Ikke billedkunsten nødvendigvis, men kunsten. At skabe gør mig glad, forbinder mig til verden og måske mest til mig selv. Det giver mig noget at give og noget at forstå.

Nu er jeg her i Danmark i den by, jeg elsker mest blandt flest af dem, jeg elsker. Resten er spredt ud over hele verden. Jeg er til stadighed forelsket i den nye tid, der er til det hele. Jeg havde ingen idé om, at det ville sætte sig sådan, som det har gjort, at leve en nomadetilværelse. Det er nærmest finurligt med den tilbagevendende glæde over at kunne blive og ikke skulle færdiggøre noget hurtigt, pakke sammen og gøre klar til næste destination.

Her er der nu tid til det hele, og især livsprojekter, hvad jeg forelsker mig i om og om igen - og særligt lige for tiden omdrejer de hyldester til kvinde(kroppen), som jeg nok efterhånden må erkende er mit varemærke.

Har du mon livsprojekter - for dig selv eller i din virksomhed?

Lot Winther feminist artist samtidskunst

Lot Winther feminist artist samtidskunst

Back to blog