Når nomader vender hjem

Når nomader vender hjem

Når nomader vender hjem

…. Det er en oplevelse i sig selv! Når du kommer tilbage til Danmark, er der altid nye åbenbaringer, nye overbevisninger, sandheder og påskønnelse! En hurtig afslutning; efter et par dage i Santiago de Chile på Atacama-residensen tilbragte jeg en uge i Barcelona, hvor jeg bare udforskede, slappede af og arbejdede – for det meste forberedte jeg alt det, jeg ikke ville, da jeg kom hele vejen tilbage. Bagsiden administrative del af at være kunstner i bund og grund.

Så havde jeg et par dage i Paris, hvor jeg fejrede en venners fødselsdag, hvor jeg bare slentrede rundt og besøgte en kær gammel ven og hendes familie. Alt var fantastisk, og da jeg ankom til min destination i Jylland, Danmark, var det, som om søvn og hvile fandt vej ind gennem genforening med familie og venner.

Som nogle af jer måske ved, kommer jeg fra en familiegård, og den vil altid være hjemme. Jeg elsker roen her, den friske luft, der har en betydelig blomsterduft og det brede landskab omkring. Min mor kan lide at kalde det "Søvncentralen", fordi jeg bare sætter farten ned og tager mig god tid til alting. Jeg elsker det.

Der er sket så meget i løbet af det seneste halve år – hvilket jeg gætter på er tydeligt gennem mine seneste blogindlæg. Så det vil jeg ikke skrive om.

Så hvad nu?

Det er det der med at være nomade af ånd. Det er det, jeg tænker på i disse dage - hvordan lever en nomade og vender mest af alt tilbage?

Jeg bad for nylig min partner om, at jeg sætter mine ideer på de næste træk. Mange spørgsmål rejser sig, for efterhånden tiltaler det afklarede liv mig ikke, og selvom jeg er ved at modnes (ironisk hoste tilladt) og opsat på at slå mig ned på nogle måder, kan jeg hverken stemme eller det ene eller det andet. Digitale nomader er overalt, livsstile er mange og forskellige, men alligevel er det, som om jeg ikke er kommet til en konklusion om, hvad jeg vil lige endnu. Han spurgte mig; er du færdig med at rejse? Og det spørgsmål tændte den rejsende i mig, ligesom nej, jeg bliver aldrig færdig! Det er lige så sandt som min eksistens! Og så; hvad vil du have? Og det er der, jeg er tom.

Se, med rejser kommer mange nye kulturer og mennesker. Nye sprog, nye interesser. Disse ting tvinger dig til at vokse, de tvinger dig til at give slip på det du troede var virkeligt for dig og anvende nye overbevisninger. Og sammen med disse klarheder følger også masser af forvirring - med alle disse muligheder, hvilke appellerer mest? Jeg kommer ikke til nogen konklusioner efter eget valg. Jeg nægter at finde nogen endelige ideer. Men i mellemtiden tror jeg, at dette er et spørgsmål, jeg oftere skal stille mig selv for at udvide mine synspunkter og tillade uventede ønsker eller ideer. Hvad vil jeg? Jeg har nogle ideer på kort sigt, især med hensyn til min studieplads i København, som jeg er meget begejstret for. Jeg flirter også med tanken om at finde min egen base her i Danmark at vende tilbage til efter hver rejse - men én ting er sikkert; rejserne skal fortsætte! Måske vil de have forskellige former og længder, men de vil helt sikkert være der.

Stiller du dig selv disse spørgsmål? Jeg synes, at jeg er særligt glad for refleksioner i disse dage. Hvad vil du have? Hvordan nærer du dine drømme?

Masser af kærlighed og inspirerende tanker,

Lot

Lot Winther Nomad life when nomads come homeLot Winther Nomad life when nomads come homeLot Winther Nomad life when nomads come homeLot Winther Nomad life when nomads come homeLot Winther Nomad life when nomads come homeLot Winther Nomad life when nomads come homeLot Winther Nomad life when nomads come home

Tilbage til blog