Kunst, feminisme og nye begyndelser

Kunst, feminisme og nye begyndelser

 

Lot Winther blog

Kære venner og kunstelskere,

Med det nye år folder sig ud som et ubeskrevet blad, ønsker jeg at dele nogle refleksioner, glæder og forhåbninger med jer. Det sidste år har været en rejse fyldt med udfordringer og triumfer, og jeg ser frem til, hvad 2024 har at byde på. Som kunstner har jeg brugt de seneste måneder på at lande i min nye base i Århus - en rejse, der har krævet tid, tålmodighed og refleksion.

Hall of Femme; en hyldest til samtidsfeminismen

I denne periode har jeg dykket ned i mit feministiske projekt, Hall of Femme, der portrætterer 50 danske frontløbere inden for ligeværdskampen. Disse kvinder skriver feministisk historie lige nu, og det har været en dybt bevægende oplevelse at portrættere deres styrke og mod gennem mine malerier. Hver penselstrøg er en hyldest til deres bidrag og en refleksion over de udfordringer, kvinder stadig står overfor i dag. Det har inspireret og motiveret mig på en måde, jeg ikke tidligere har oplevet.

2023's læringer og 2024's eventyr

At flytte til Århus har været som en kunstnerisk modning, hvor jeg har skullet lande fysisk, mentalt og åndeligt. Jeg har givet mig selv tid til at udforske og forstå min nye base, der faktisk også var min første som voksen, hvilket har påvirket min kunstneriske proces på en unik måde. Denne rejse har lært mig værdien af at tage sig tid og være grundig, både i kunsten og i livet.

I bagklogskabens skær har jeg reflekteret over, hvad 2023 har lært os. Det har været et år fyldt med overraskelser, erkendelser og vækst. Nu ser jeg frem til nye eventyr i 2024 og de spændende oplevelser, der venter os. Hvad ønsker du at opnå? Hvilke mål har du sat dig? Jeg opfordrer jer til at tage med på rejsen og omfavne de nye begyndelser.

Fremtiden: langsommelighed, grundighed og nydelse

Som jeg træder ind i det nye år, tager jeg den gode langsommelighed og grundighed med mig. Jeg glæder mig over processen, over at udfolde mig kunstnerisk og personligt. Hvad vil du tage med dig ind i det nye år? Hvad har 2023 lært dig, og hvordan har det formet dine forventninger til det nye år? Hvilke mål og eventyr drømmer du om at forfølge i det kommende år?
Lad os sammen skabe et år fyldt med kunst, mod, og en forpligtelse til at skabe positive forandringer. Jeg ser frem til at dele flere øjeblikke og oplevelser med jer her og selvfølgelig på de sociale medier.

Kærlighed og kunstnerisk lys,
Lot

 

Lot Winther blog

Tilbage til blog