GRACIA i Antigua

GRACIA i Antigua

Mit GRACIA-ophold var mere end fantastisk!

Uden at vide meget om Antigua - eller overhovedet Guatemala - tog jeg på to ugers ophold i denne kunstneriske by.

Idéen var at lære om stedet gennem kunsten og kunstnerne, især kvinderne. Jeg var forbløffet over den lokale Grita-udstilling af Regina Jose Galindo, en feministisk aktivist uden at gå på kompromis med sine værdier. Sammen med de voldsomme vulkaner omkring byen og Fuegos rolige udbrud i løbet af dagene samt mangfoldigheden af håndværk blandt kvinderne, var jeg hjemme.

Jeg blev introduceret til farvning med lokale planter på guatemalansk bomuld, og senere også vævning i antiguansk stil.

Valget af disse medier var dels bevidst, dels tilfældigt. I processen indså jeg, at disse medier tvang mig til at sætte farten ned og tage den nødvendige tid. Med maling og tegning er det både fristende og nemt at fremskynde processen, men ikke med vævning og farvning, og jeg elskede, hvordan langsommeligheden integrerede sig i mig. Sådan skrider mit kunstneriske arbejde frem; mere femininitet, men også meget mere tid og subtil blødhed.

Lot Winther visual artist in Guatemala

 Lot Winther visual artist in Guatemala

 Lot Winther visual artist in Guatemala

Lot Winther visual artist in Guatemala

Lot Winther visual artist in Guatemala

Lot Winther visual artist in Guatemala

 Lot Winther visual artist in Guatemala

Lot Winther visual artist in Guatemala

Lot Winther visual artist in Guatemala

Lot Winther visual artist in Guatemala

Tilbage til blog